iPhone 8

iPhone 8

De iPhone 8 is vooral een aanrader voor mensen die een normale schermgrootte van 4,7-inch en een thuisknop willen. Dit formaat past nog gewoon in je broekzak en heeft een glazen achterkant om draadloos opladen mogelijk te maken. Daardoor ziet het design er ietsje anders uit dan eerdere toestellen van Apple. De iPhone 8 heeft een verbeterd scherm met True Tone, waardoor het scherm meekleurt met het omgevingslicht. Ook zit er een snelle A11-processor in die nog energiezuiniger is dan die in eerdere toestellen.

iPhone 8 in het kort
Dit zijn de belangrijkste iPhone 8 eigenchappen:

Aankondiging 2017 op 12 september
Sinds 22 september beschikbaar in Nederland en België
Schermformaat van 4,7 inch
Snellere en energiezuinige A11-processor
Toegespitst op AR-functies
Adviesprijs vanaf 689 euro

Verkrijgbaarheid en prijs iPhone 8
De iPhone 8 is net als de iPhone 8 Plus in meerdere kleuren verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit spacegrijs, zilver, goud. In het voorjaar van 2018 verscheen ook een rode versie, maar die is sinds september 2018 niet meer bij Apple beschikbaar. Dit is een speciale (PRODUCT)RED editie die dezelfde prijs heeft. Qua opslagruimte is er keuze uit 64GB en 256 GB. Dit betekent dat er geen 32GB en 128GB opslag meer is.

Dit waren de laatst bekende adviesprijzen bij Apple:

64GB iPhone 8: €689
256GB iPhone 8: €859
64GB iPhone 8 Plus: €799
256GB iPhone 8 Plus: €969

iPhone 8 design
De iPhone 8 houdt grotendeels hetzelfde uiterlijk als de iPhone 7. Het schermformaat van 4,7-inch is hetzelfde en dat geldt ook voor de afmetingen van de behuizing. Je kunt dus dezelfde hoesjes blijven gebruiken. Wel heeft Apple voor de achterkant een ander materiaal gebruikt, namelijk glas. Dit heeft te maken met draadloos opladen. De eerder gebruikte achterkant van aluminium is daarvoor ongeschikt. De toestellen hebben nog steeds dezelfde homeknop met Touch ID-sensor.

iPhone 8 draadloos opladen
Eén van de belangrijkste nieuwe functies van de iPhone 8 is draadloos opladen. Dat betekent dat je het toestel op een speciale oplader kunt leggen, zonder een Lightning-kabeltje te hoeven aansluiten. Apple heeft gekozen voor de Qi-standaard, zodat je ook opladers van andere fabrikanten zoals IKEA, Mophie en Belkin kunt gebruiken. Wel gaat het draadloze opladen vrij traag op een maximaal vermogen van 7,5 Watt. Speciaal voor de eigen producten heeft Apple de AirPower-mat aangekondigd waarmee je ook je Apple Watch en AirPods kunt opladen. Deze is tot op heden nog niet beschikbaar. De iPhone 8 werkt ook met andere draadloze opladers.
Opladen met een Lightning-kabel kan nog steeds, want de iPhone 8 is voorzien van een Lightning-poort, die je ook kunt gebruiken voor het aansluiten van Lightning-oordopjes. Snelladen werkt alleen via de kabel en je zult hiervoor een speciale adapter moeten hebben. De iPhone 8 kan ook draadloos opladen

iPhone 8 specs
De iPhone 8 is voorzien van de nieuwe A11 Bionic-chip. Deze heeft vier energiezuinige kernen voor het normale werk, die 70 procent sneller zijn dan die van de A10 Fusion-chip. Er zitten ook twee kernen in voor zware taken, die 25 procent sneller zijn dan voorheen. De A11 Bionic bevat voor het eerst een grafische processor (GPU) die door Apple zelf is ontworpen. Dit maakt spectaculaire games mogelijk, ook met augmented reality.

iPhone 8 graphics

Apple maakt doorgaans geen details bekend rondom de hoeveelheid werkgeheugen, maar uit vooraf gelekte info blijkt dat de iPhone 8 is voorzien van 2GB RAM.

iPhone 8 camera
De iPhone 8 heeft een verbeterde 12-megapixel camera, met een grotere en snellere sensor. Ook zit er een nieuw kleurenfilter en optische beeldstabilisatie zorgt dat je foto’s minder bewogen zijn. Voor het maken van selfies is er een 7-megapixel camera beschikbaar. Bijzonder is dat de iPhone 8 ondersteuning biedt voor 4K 60fps video. Veel andere smartphones kunnen dit alleen met 30fps. Bij het filmen met 1080p kun je zelfs tot 240fps gaan.

Dit bericht is gepost in iPhone. Bookmark de link.
Tijdens Corona zijn we geopend op afspraak u kan ons telefonisch bereiken op het nummer 0499/73.32.59